Sučeljavanje na RTL-u obilježili žestoki obračuni predsjedničkih kandidata

ivo-josipovic-kandidati-debata-1017

 

Sučeljavanje predsjedničkih kandidata Ive Josipovića, Kolinde Grabar-Kitarović, Ivana Vilibora Sinčića i Milana Kujundžića u RTL-ovoj debati otvoreno je pitanjem kako bi kandidati poboljšali probleme koje smatraju najvećima u zemlji.

 

Ivo Josipović je kao najveći problem danas naveo teško gospodarsko stanje, nezaposlenost i besperspektivnost mladih ljudi.

 

– Puno je nezaposlenih i gladnih. Želim ustavnim promjenama promjeniti sustav. Želim više demokracije, više stabilnosti, efikasnije institucije, regionalizaciju Hrvatske – rekao je Josipović.

 

Milan Kujundžić je tražio repliku.

 

– Očito Josipoviću trebaju stoljeća da shvati što je rekao. Nakon pet godina shvaća što bi trebao. Nema pravo obraćati se hrvatskom narodu i govoriti što bi trebalo. Da je htio, mogao je štošta promijeniti – kazao je.

 

– Gospodine Kujundžiću, vi ste bili dio najkorumpiranije Vlade i nema te pravo na kritiku – odgovorio mu oštro je Josipović.

 

Sinčić: Svi vi ste bili u vladama koje su uništile moju domovinu

 

Za Kujundžića najveći problem je “neimanje državne odnosno nacionalne politike”. Za to je okrivio predsjednike Stjepana Mesića i Josipovića.

 

– Vodili su stranačku politiku interesu stranaka i privatnih grupacija, na štetu hrvatskog naroda – rekao je Kujundžić, koji tvrdi da on nudi program u kojem će hrvatski čovjek biti na prvom mjestu.

 

Ivan Vilibor Sinčić kao najveći problem u državi naveo je deložacije i ovrhe te teško ekonomsko stanje.

 

Kolinda Grabar Kitarović najvećim problemima u Hrvatskoj smatra socijalnu i gospodarsku krizu.

 

– BDP pada već 12. kvartal za redom, oko 1,5 milijuna ljudi živi na rubu siromaštva, 15 posto na rubu bijede, djeca nam idu gladna u školu – rekla je.

 

Sve kandidate prozvao je Ivan Vilibor Sinčić.

 

– Kao mladi čovjek sam zgrožen demagogijom koju slušam ovdje. Svi ste bili članovi vlada i stranaka koje su uništile moju domovinu – rekao je.

 

– Razočaranost hrvatskog naroda daje veliku vjerojatnost da ću pobijediti u prvom krugu. Narod u meni prepoznaje slobodnog čovjeka. Ako bi se slučajno dogodilo da ne idem dalje, onda ću pozvati svoje birače da prepoznaju kandidata koji nudi zaštitu nacionalnih interesa, hrvatske države, kršćanskih vrednota i zaštitu života od začeća do smrti – odgovorio je Kujundžić na pitanje je li spreman podržati nekog od protukandidata ako ne prođe u drugi krug.

 

– Htio bih poručiti Kujundžiću i ostalima da se okane osobnih napada. Također bih mu rekao da se ostavi mog fakulteta jer ne zna kakvih sam zdravstvenih problema imao. Nadam se da će se ispričati zbog ponižavajućeg nastupa prema meni – kazao je Sinčić.

 

– Sad smo vidjeli da je Kujundžić vrlo skroman i lak na obraču. Ružno se izražava o protukandidatima, to nije dobro – kaže Josipović.

 

– Hrvatska ima preduvjete za razvoj. Problem je u vodstvu. Hrvatsku mogu povesti prema boljem životu u skladu s a mojim programom – rekla je Grabar Kitarović.

 

Izvor: Politika Plus

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s